The 3 F’s 

The fundamentals for horses. Freedom, Friends & Forage.

Maar wat houdt dit eigenlijk in? Vrijheid, Vrienden, Voeding, klinkt vrij simpel toch?


Freedom, vrijheid; Vanuit hun natuur struinen paarden de gehele dag rond op zoek naar eten en kunnen zo kilometers afleggen. Zowel voor hun mentale, emotionele als fysieke gezondheid is het belangrijk om deze bewegingsvrijheid te hebben.

Friends, vrienden; We weten het allemaal, paarden zijn kudde dieren. Paarden zijn hele sociale dieren. Het is voor hen belangrijk dat ze hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen en contact hebben met soortgenoten. In een kudde is dan ook de meest natuurlijke manier om een paard te houden. Daarnaast is er toch niets leuker om te zien dan paarden die samen spelen?

Forage; Voeding; eten! Wist je dat een paard ongeveer 16 uur per dag graast? Weet je ook waarom? Een maag van een paard is snel leeg, als deze leeg is bestaat er kans op maagzweren door het zuur in de maag. Paarden zijn het meest geholpen met onbeperkt ruwvoer en een gezond paard zal zelf aanvoelen hoeveel hij of zij nodig heeft op een dag. Ruwvoer kan gras of hooi (of andere Fourage) zijn. Goede kwaliteit en speciaal voor paarden is hierbij wel belangrijk. Bij een goede kwaliteit hooi / grasmengsel met genoeg diversiteit is bijvoeren vaak geen must voor de nodige vitamines en mineralen. Echter blijft dit een natuurproduct en is het verstandig om deze aan te vullen. 


Hoe doen we dat bij Remmington’s Ranch?

Freedom, ; Wij hebben onze weilanden zo ingericht dat er kilometers aan ruime track’s om en door de weilanden lopen. Door verschillende voerplekken te creëren stimuleer je de beweging. In de zomer zijn er meerdere weilanden beschikbaar, aansluitend aan de tracks. Hierdoor kunnen paarden zowel in de zomer als in de winter vrij bewegen.

Maar wanneer staan ze er dan? Nou, altijd!

En wat als ze naar binnen willen? Dan kan dat ook altijd, bij ons hebben de paarden allemaal een eigen stal, waar ze zelf in en uit kunnen wanneer ze willen. Met ruime deuren naar buiten zodat ze zowel binnen als buiten vrij kunnen bewegen. Wil je toch je paard na het rijden even op laten drogen in stal, heb je je paard net gewassen voor een wedstrijd of heeft hij of zij een blessure? Dan doe je gewoon je stal deur tijdelijk dicht, geen probleem! Om er voor te zorgen dat alle paarden rustig op hun eigen tempo de brokjes kunnen eten doen we de stallen tijdens het voeren even dicht. 

Zo hebben de paarden altijd zelf de keuze wat ze het liefste doen en worden ze genoeg uitgedaagd om hun meters te maken maar kunnen ze ook even lekker hun rust pakken. Dit alles op een ruim perceel van 6,5 hectare.


Friends: Bij ons leven de paarden in gemengde kuddes (ruinen en merries) van maximaal 15 paarden. Iedere kudde heeft zijn eigen tracks, weilanden, voerplekken en stallen. Zo hebben de paarden alle ruimte om te spelen, rennen en languit een dutje te doen. Heerlijk toch? Met deze indeling verminder je de kans op onderlinge strijd en stimuleer je sociaal kudde gedrag. 

De opfok/fokkerij is gemengd in leeftijd en de merries bevallen in de kudde. Zo groeien de veulens op met zowel leeftijd genoten als oudere paarden; spelenderwijs leren ze zo de “gedragsregels” binnen een kudde.


Forage: Goed voer is belangrijk. We bieden de paarden onbeperkt kruidenhooi aan via een slowfeed systeem op meerdere voerplekken op de tracks en in stal. Er zijn altijd meer voerplekken dan paarden om strijd te voorkomen. Kruidenhooi is een uitgebalanceerde ruwvoer met verschillende kruiden en gras soorten. Ook zijn de weilanden ingezaaid met een speciaal paarden mengsel; laag in fructaan, uitgebalanceerd net als het hooi, met toegevoegde kruiden.

Om er zeker van te zijn dat de paarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen word er ook een balancer bijgevoegd met als extraatje lijnzaadolie met vitamine E. komt je paard nu nog mineralen te kort? Er hangen likstenen op de track’s en er word een mineralen buffet aangeboden, seizoens gebonden mineralen in water, het paard drinkt zelf van de emmer waar hij of zij op dat moment behoefte aan heeft. Dat kan een paard namelijk heel mooi zelf regelen.

Wil je toch dat je paard nog net wat extra’s krijgt of heeft je paard behoefte aan een toevoeging vanwege de gezondheid of sport bijvoorbeeld? We hebben een plek ingericht waar je voer klaar kunt zetten. Deze nemen we mee in de voer momenten. Zo heb je het altijd zelf in de hand.Natuurlijk hebben we ook nog fijne faciliteiten voor de ruiter! Onder andere training op maat, 2 binnenpistes waarvan 1 met prof. Reining bodem, extra grote buiten piste, binnen en buiten roundpen, was en poetsplaatsen, ruime kasten, gezellige kantine en nog veel meer! Maar deze vind je terug  bij faciliteiten. 


E-mailen
Map
Instagram